Nieuws

Mooie tweede plaats voor Wiel Okrogelnik

Geplaatst op 24-10-2005

(8510) Met een fraaie score van 11 punten uit 7 partijen is Wiel Okrogelnik als tweede geŽindigd in het VII. Dame 100 Turnier !ěAachen Open - 2005.

Bij het ingaan van de zesde ronde ging onze kopman nog alleen aan de leiding met een fabuleuze score van 9 uit 5. In de directe confrontatie met de uiteindelijke winnaar van het toernooi botste Wiel tegen zijn, naar later zou blijken ook enige, nul aan.

VII. Dame 100 Turnier !ěAachen Open - 2005 werd aldus een prooi voor Brion Koullen. Hij had eerder in het toernooi in de derde ronde heel verrassend een niet ingecalculeerde nederlaag geleden tegen Sarah Rijgersberg. In diezelfde ronde klopte Okrogelnik Paul Nitsch die zich daardoor meteen kansloos voor de hoofdprijs wist.

Achtentwintig dammers en damsters, waarvan diversen uit Nederland, hadden de weg naar de toernooizaal in Aken gevonden. Organisator Tom Mankowski was uiterst tevreden over het aantal inschrijvingen, maar ook over de inzet van de deelnemers.

Na achtereenvolgende overwinningen in het Euregionaal sneldamkampioenschap 2004 in Maastricht, het Nieuwjaarstoernooi 2005 in Landgraaf, het kampioenschap van Limburg sneldammen 2005, het Offene Deutsche Dame 100 Blitz-Meisterschaft in Berlijn en het kampioenschap van Limburg 2005 was het nu dus opnieuw Brion Koullen die de hoofdprijs voor zich opeiste. Onze voormalige clubgenoot vergaarde dankzij 6 overwinningen maar liefst 12 punten uit 7 partijen.

Wiel Okrogelnik pakte de tweede prijs met 11 punten.
Mark Makrowitsch uit Gelsenkirchen werd met 10 punten derde dankzij een hoger weerstandspuntenaantal. Paul Nitsch, met eenzelfde aantal punten, eindigde daardoor als vierde.

De jeugdige Renat Melamed eindigde met 9 punten als 7e, Ludwig Pietershove werd met 8 punten 10e en Piet van Rossum werd met 6 punten 18e.

Mike Luhn en Manon Bassant vergaarden allebei eveneens 6 punten en zij eindigden daarmee als 21e en 22e.

Gelet op het sukses van dit toernooi zal in 2006 ongetwijfeld een vervolg komen.

Op de website van de winnaar treft u enkele fragmenten aan. Om de fragmenten te bekijken klik hier. Doorklikken naar Toernooien.

Voor de eindstand en de gedetailleerde uitslagen die we van hoofdorganisator Tom Mankowski mochten ontvangen, verwijzen we u naar de website van de winnaar. Klik hier voor de scoretabel. Doorklikken naar Toernooien en Aken Open.