Nieuws

Ger Pisters beste Roermondenaar in Euregiotoernooi

Geplaatst op 01-01-2004

Geplukt van de website van Raes DC Maastricht

Klik door naar http://sport.clubs.nl/mdc (of kopieer de verwijzing en plaats die in de adresbalk) en je staat oog in oog met het oogstrelende verslag over de geslaagde happening daar in Maastricht.

Geplukt van Dam-mail 187

Open Euregionale Sneldamtoernooi in Maastricht
Op 29 december is in Maastricht het door Raes DC Maastricht georganiseerde Open Euregionale Sneldamtoernooi 2003 gespeeld,met 30 dammers uit Belgie en Nederland. Ook in 2004 zal op maandag 27 December dit toernooi wegens succes worden geprolongeerd.

Eindstand Dames: 1. Vera Verheggen 8-7; 2. Manon Bassant 8-6; 3. Shita v.d. Booren 8-4

De uitslagen in de algemene rangschikking zijn nadien gecorrigeerd, zie dus hiervoor de site van Raes DC Maastricht.Geplukt van de website van De Vaste Zet:

Maandag 29 december stond in Maastricht het Euregionaal sneldam toernooi op het programma. Ook hier weer 30 deelnemers. Naast een grote groep Maastrichtse spelers een forse afvaardiging uit Roermond maar ook spelers van andere Limburgse verenigingen, uit BelgiŽ en van onze vereniging Marius Coolen, Martijn en Dieter van Gortel.
Titelverdediger Willie Okrogelnik moest wegens ziekte helaas verstek laten gaan maar de strijd om de titel was er bepaald niet minder spannend om. Favoriet Eddy Bude die dit jaar toch al niet zijn favorietenrol waar weet te maken liep vanaf het begin achter de feiten aan. Martijn van Gortel en zijn vriend Stijn Tuijtel uit Haarlem die ook mee naar Maastricht was gekomen namen vanaf het begin de koppositie in. Toen Stijn in de vijfde ronde remise speelde tegen Bude leek Stijn de beste kansen te gaan krijgen voor de toernooiwinst. De achtste en laatst ronde begon Stijn met een punt voor op de achtervolgers Martijn en Eddy die raar genoeg niet tegen elkaar moesten spelen.
Stijn kwam in de slotronde tegen Verheggen niet verder dan remise terwijl Martijn en Eddy wonnen. Drie maal 13 punten derhalve en de SB score moest de beslissing brengen. Martijn had 1 SB punt meer dan Stijn en twee meer dan Bude waardor Martijn zijn tweede toernooiwinst in 2 dagen kon vieren.
Marius Coolen speelde ook zeer goed maar moest halverwege afhaken in de race om de topplaatsen. Dieter van Gortel bakte er niet veel van al kwam hij in de laatste ronden nog een stukje terug. In de Eindstand hadden Marius en Dieter allebei 9 uit 8.