Nieuws

PLDB-competitie: gelijke spelen troef

Geplaatst op 30-11-2019
Hits: 717


Drie van de vier wedstrijden die vandaag in Treebeek voor de LImburgse damcompetitie werden afgewerkt kenden een 4-4 uitslag. De wedstrijd tussen Raes DC Maastricht en Limburg CT vormde de bekende uitzondering op de regel.

Het team van Maastricht verscheen met Gijs Schoenmakers, Harry Velraeds, Dick Huitink en Leo Nagels achter de borden.
In de voorbespreking vroegen de spelers van het combinatieteam zich af wie zich in staat achtte om tegen de genoemde vier een of misschien zelfs twee puntjes te pakken. Niemand reageerde echt enthousiast en daar was natuurlijk ook alle reden voor. De Maastrichtse hoofdmacht won het duel met maar liefst 7-1. Wim Sanders zorgde voor het enige lichtpuntje in deze wedstrijd. Hij speelde een superpartij tegen Harry Velraeds met een remise als bekroning. Voor de uitslag van de wedstrijd maakte dat helaas niets uit, voor het moreel van het team was dat ene punt uiterst waardevol. Voor Wim Sanders was het resultaat er een om in te lijsten.
Het resultaat had mogelijk nog plezieriger voor Wim kunnen zijn als, ja als....
Vanuit de diagramstand:

Harry geeft op Harry's dampagina deze ontboezeming aan: Na black friday had het gisteren een gitzwarte zaterdag kunnen worden als Wim Sanders in onze partij gezien had dat onderstaande combinatie mogelijk was geweest .... weer goed weggekomen........pfff
Na 32-27, 27-21 en 38-32 ziet het er voor de zwartspeler wel heel bedenkelijk uit.
Wim reageerde met: De combinatie is prachtig. Niet gezien nee!