Nieuws

Grillige start van Limburg CT op provinciaal niveau

Geplaatst op 28-09-2019
Hits: 1024


De ouverture van het op provinciaal niveau debuterende Limburg CT is voor de combinatie geŽindigd in een 6-2 nederlaag. De Roermond/Maastrichtse damcombinatie (een hele mond vol) kwam overigens goed uit de startblokken.

Het was Jack Sijbers die met eenpuntendeling tegen Frans Goossens de toon zette.
Jeroen Huskens liet later ook een remise aantekenen door een dealtje te maken met Jan Schoenmakers.

Aan de twee hoogste borden liepen de zaken minder voortvarend. Zo zag Drť Verheggen er tegen Bert Verton op een gegeven moment geen gat meer in waarna hij capituleerde. Dat bleek, getuige de opmerking bij de partij op Toernooibase, niet noodzakelijk te zijn geweest.
In de diagramstand heeft wit een remisegaatje, dat evenwel door beide spelers over het hoofd is gezien.

Wit kan hier remise forceren middels 46-41, 39-33 2n 29-24.

Aan het hoogste bord ontmoetten Clemens Crucius en Wim Sanders elkaar (voor mijn gevoel: weer eens). Op Toernooibase geven enkele dammers die in het speellokaal in Treebeek aanweig waren, hun kijk op een deel van de partij. Het is de moeite waard om de daar aangegeven varianten eens nader te bestuderen. Clemens pakte de volle buit, waardoor de 6-2 op het scorebord verscheen.

Raes DC Maastricht won met 5-3 van Schaesberg en dat mag toch wel een verrassing heten. Dat de twee sterkste viertallen van DIOS-Eureka hun clubgenoten die uitkomen onder de namen DIOS-Eureka 3 resp 4 de baas bleven mag toch wel in de ljn der verwachtingen liggen.

De eerstvolgende ronde, ronde 2 dus, is pas op 30 november, eveneens in Treebeek. Limburg CT speelt dan tegen Raes DC Maastricht.