Nieuws

DIOS/Eureka en Schaesberg domineren Limburgse competitie

Geplaatst op 23-03-2019
Hits: 941


Met een onderling verschil van 1 bordpunt gaan de kwartetten van DIOS/Eureka en Schaesberg in de slotronde in een rechtstreeks duel uitmaken wie er winnaar wordt van de Limburgse damcompetitie 2018-2019.

Vanmiddag begonen beide teams met een gelijk aantal wedstrijdpunten (9) en een gelijk aantal bordpunten (27) aan hun voorlaatste competieronde. Spanning alom derhalve.

Schaesberg won de strijd tegen Raes DC Maastricht met minimaal verschil, 5-3. De hoofdmacht van DIOS/Eureka zegevierde met 6-2 over De Vroklijke Schuivers. Het ene bordpunt meer leidde ertoe dat het Heerlens/Brunssumse team vlak vóór de allesbeslissende slotronde alleen de leidende positie pakte.

De dammers van DC Roermond lieten zich vanmidag niet onbetuigd. Met 5-3 werd DIOS/Eureka 3 aan de kant geschoven. Wim Sanders, Roermonds ongekroonde remisekoning bij uitstek, combineerde tegen Paul Stevelmans middels een toch niet al te moeilijke slagwending naar de volle winst.

Toen Wiel Okrogelnik vanuit een 6-om-6 Raymond Vandecaetsbeek in onoverkomelijke problemen bracht leek een zege voor Roermond binnen handbereik.

Zo simpel was het uiteraard niet, zeker niet toen Herman Pijnenburg na een uiterst ongelukkige afruil van de Roermondenaar door een simpele 3-om-3 zijn troepen naar de damlijn verplaatste. Huskens capituleerde meteen.

Met de 4-2 op het scorebord en de strijd tussen Ger Pisters en de altijd lang doorspelende Peter Bronstring als slotaccoord was het wachten geblazen op het resultaat van deze partij. Toen de vrede werd getekend was daarmee de eerste Roermondse overwinning - na drie gelijke spelen -een feit, een zege die groots werd gevierd.
Het gerstenat vloeide daarna meer dan rijkelijk.

Roermond speelt op 4 mei in de slotronde tegen Raes DC Maastricht.

De stand na de 6e ronde luidt:
  DIOS/Eureka  		        6		11		33
  DVS Schaesberg  		6		11		32
  DIOS/Eureka 2  		6		6		24
  CEMA/De Vaste Zet  		6		6		23
  Damclub Roermond  		6		5		23
  Raes DC Maastricht  		6		4		20
  De Vrolijke Schuivers  	6		3		19
  DIOS/Eureka 3  		6		2		18