Nieuws

DC Roermond sluit competitie in stijl af in linkerrijtje

Geplaatst op 04-05-2019
Hits: 965


In een competitie waar damclub Roermond op voorhand gedoemd was om een figurantenrol te vervullen is het Midden-Limburgse kwartet door een overwinning in de slotronde nog net bij de hoogste vier teams geeindigd. Eerlijkheidshalve dient daaraan meteen te worden toegevoegd dat die vierde plaats moet worden gedeeld met het tweede team van DIOS-Eureka, maar dat doet aan de prestatie van de Roermondenaren verder niets af.

Na de vijfde ronde stond DC Roermond nog op de zesde plaats. Dankzij twee overwinningen in de twee laatste ronden steeg het team nog enkele plaatsen.

Vandaag werd een overwinning behaald tegen de mannen van Raes DC Maastricht. Heel simpel ging dat evenwel niet. Nadat Ger Pisters zijn team dankzij een zege ten koste van Ben Willems op voorsprong had gezet leek er geen vuiltje aan de lucht. Uiteindelijk bleken drie puntendelingen van achtereenvolgens Wiel Okrogelnik, invaller Roy Loor en Wim Sanders toereikend voor een 5-3 winst. Wim Sanders speelde tegen Dré Verheggen zijn 300e partij in competitieverband. De oud-Boukoulnaar en oud-Asenrayer converseerden voor en na de partij in hun eigen vertrouwde dialekt.

De beide koplopers DIOS-Eureka 1 en Schaesberg speelden tegen elkaar gelijk. Door een mogelijk onjuiste interpretatie van de wedstrijdvoorwaarden is nog onduidelijk of er na dit resultaat een kampioen bekend is dan wel of er nog een beslissingswedstrijd gaat volgen.

De stand na de 7e ronde: 
 
 DIOS/Eureka  		    7	 	12		 	37
  DVS Schaesberg  		7		12			36
  CEMA/De Vaste Zet  		7		8			28
  Damclub Roermond  		7		7			28
  DIOS/Eureka 2  		7		7			28
  Raes DC Maastricht  		7		4			23
  De Vrolijke Schuivers  	7		4			23
  DIOS/Eureka 3  		7		2			21


De individuele verrichtingen van de dammers uit Roermond:
W.Okrogelnik		   7		9
G.Pisters		   7		7
W.Sanders		   7		7
R.Loor		       2		3
J.Huskens		   5		2