Nieuws

Jack Sijbers tart gevestigde orde

Geplaatst op 01-12-2018
Hits: 498


Enkele weken geleden leverde Jack Sijbers binnen de club een prestatie van formaat. De toen nog hekkensluiter in de onderlinge competitie speelde een knappe partij tegen titelkandidaat Karel Leemreize met een dikverdiende remise als bekroning.

Gisteren kreeg die opvallende prestatie een onverwacht vervolg. Nu was het veelvuldig clubkampioen Wiel Okrogelnik die moest ervaren dat je van een Sijbers in goede doen niet zomaar de punten cadeau krijgt. Ook nu werden de punten gedeeld. Het verloop van de partij is op Toernoibase te bekijken.

De secretaris van de club kan nu bogen op twee remises uit zes partijen. Vier keer incasseerde hij een verliespost, uitgerekend tegen de twee sterkste spelers in de onderlinge competitie pakte hij de halve buit.

Voor het vervolg van de strijd om het kampioenschap van Roermond hebben de verliespunten voor Leemreize en Okrogelnik normaal gesproken geen vervelende gevolgen: de resultaten die de eerste zes na de enkelrondige competitie tegen elkaar hebben geboekt worden naar de finalepoule meegenomen. De kans dat Sijbers zich bij de eerste zes weet te plaatsen is verwaarloosbaar klein.

Gisteren werden vier partijen afgewerkt. Peter Hernaamt kwam door een zege ten koste van Jeroen Huskens op een +-score. Darius Kayigema kwam tegen Ger Pisters bar slecht uit de opening en de dammer uit Herkenbosch bouwde het voordeel knap uit. Wim Sanders en Jac Hannen deelden de punten, dit nadat Sanders als gevolg van een ongelukkige achterloper zijn in de analyseruimte aangegeven voordeel in een klap teloor zag gaan.