Nieuws

Huzarenstunt van Jack Sijbers

Geplaatst op 06-10-2018
Hits: 287


Vorig week nog werd hij de schlemiel van de dag. In een op het eerste oog rustig naar remise voortkabbelend eindspel presteerde hij het om het kostbare punt te grabbel te gooien. Dit uiteraard tot grote vreugde van zijn tegenstander die blij was met de overwinning.

Na drie nederlagen in de onderlinge competitie stond Jack Sijbers tot gisteren troosteloos en zonder punten onderaan de ranglijst, gelukkig nog wel in het linkerrijtje, maar dat terzijde. Ook in de bondscompetitie kwam hij dit prille sezoen nog niet aan scoren toe.

Gisteren speelde hij voor het kampioenschap van Roermond tegen Karel Leemreize, een van de titelkandidaten. Opnieuw leek een verliespost in het verschiet zeker nadat Leemreize in onderstaande stelling een (vrij) onbekende slagwending uitvoerde.

Sijbers heft zojuist naar veld 17 geruild. Het grappige van de nu volgende zetje zit hem in het naslagje. Er volgde
30-24 19x28, 35-30 25x34, 40x29 23x34, 32x1 en na de slag van zwart 21x43 volgt verrassend 48x30. Dat wit even later na het afpakken van de dam schijfwinst kreeg moge duidelijk zijn.
Des te verrassender is de afwikkeling die de partij in een puntendeling deed eindigen.

Op Toernooibase kunt u de partij in al zijn schakeringen naspelen.

Jeroen Huskens kwam tegen Darius Kajigema tot zijn eerste tweepunter van het seizoen en Wiel Okrogelnik had geen moeite met Jac Hannen.