Nieuws

Speeldag 22: Schifting lijkt nu kompleet

Geplaatst op 11-02-2023
Hits: 213


Acht personen bezochten gisterenavond de clubavond. Lange tijd leek het erop dat de toog het centrale punt zou blijven voor een gezellige avond. Uiteindelijk werd toch de weg naar de speelruimte geopend, werden de damborden uit de kast gehaald en, wat minstens zo belangrijk is, ze werden daadwerkelijk gebruikt door de dammers.

Twee partijen werden er gespeeld voor de onderlinge competitie en die bleven niet zonder gevolgen.

Ton Coenen verkeert in de winning mood en daarvan werd nu Rob Aartsen het slachtoffer. Tot ver in het middenspel leken de kansen gelijkwaardig. Een inschattingsfout werd Aartsen evenwel fataal, waarna Ton de winst voor het oprapen had.

Ger Pisters rekende af met hekkensluiter Jac Hannen. Een tweede plaats lonkt voor de viervoudige clubkampioen.

Door de overwinning rukte Ton Coenen op naar de vierde plaats.

Met nog acht partijen te gaan (waarvan er enkele onderlinge duels tussen de deelnemers uit de lagere regionen) is er een duidelijke scheiding ontstaan tussen de vijf koplopers en de rest van het deelnemersveld. Wiel Okrogelnik bungelt een beetje tussen beide groepen in. Hij vormt als het ware voor de mensen uit de staartgroep een springplank tussen beide groepen.

In theorie kunnen Jeroen Huskens en Rob Aartsen, die allebei nog drie partijen te gaan hebben, opklimmen naar de vierde plaats, maar of dat in de praktijk gaat lukken is vers 2, misschien wel vers 3.

De stand luidt:
Karel Leemreize 16 uit 9
Jack Sijbers	13 uit 10
Ger Pisters 	12 uit 9
Ton Coenen   10 uit 9
Wim Sanders   10 uit 10

Wiel Okrogelnik 8 uit 7

Bram v d Leije 6 uit 10
Rob Aartsen   5 uit 7
Jeroen Huskens 5 uit 7
Roy Loor    5 uit 8
Jac Hannen   4 uit 8Voor de laddercompetitie bonden Roy Loor en Jack Sijbers met elkaar de strijd aan. Sijbers pakte de volle winst. Karel Leemreize en Wim Sanders maakten er een latertje van. De uitslag is uw redacteur nog niet bekend, die houdt u nog even te goed. Maar het is remise geworden.