Nieuws

Speeldag 20: Wiel Okrogelnik toont zich de rapste sneldammer

Geplaatst op 21-01-2023
Hits: 818


De clubtitel bij de discipline sneldammen 2022 is terecht gekomen bij Wiel Okrogelnik. Voor Wiel betekende de sneldamtitel de elfde in zijn imposante damloopbaan. Met acht deelnemers was de speelzaal vrijdagavond goed gevuld en de sfeer bij de dammers was opperbest. De aanwezigen werden blij verrast door de binnenkomst van Joop Verstappen, het oudlid van de vereniging en clubkampioen sneldammen in 2008.

Een belangrijke beslissing viel meteen al in de openingsronde. Titelverdediger Karel Leemreize vergaloppeerde zich in zijn partij tegen Jeroen Huskens en in de loop van de avond slaagde hij er niet meer in om de pijnlijke gevolgen van die schadepost weg te werken.

Jeroen Huskens had overigens een flitsende start. Na de verrassende overwinning op de titelhouder leverde hij direct daarna een nieuwe prestatie van formaat want hij remiseerde in de tweede ronde met Okrogelnik.

De drie matadoren deden verder in het toernooi niet veel voor elkaar onder. Dat het treffen tussen Leemreize en Okrogelnik in een puntendeling eindigde was voor niemand een echte verrassing. De ontknoping viel dus ongewild vroeg in het toernooi.

De overige deelnemers kwamen met hun verrichtingen op het dambord niet eens in de buurt van de grote drie.

Okrogelnik verzamelde uiteindelijk uit de 7 partijen 12 wedstrijdpunten, en Leemreize, de uittredende kampioen, pakte in de andere partijen steeds de volle winst waardoor hij op 11 punten strandde. Jeroen Huskens bleef de hele avond ongeslagen en met drie overwinningen reikte hij tot 10 punten, goed voor een podiumplaaats.

Jack Sijbers toonde zich op een straatlengte afstand de beste van de rest.

Rob Aartsen spreidde zijn kwaliteiten als wedstrijdleider ten toon. Onopvallend maar bekwaam leidde hij de deelnemers door het toernooi heen.

De eindstand:

Wiel Okrogelnik 12 punten
Karel Leemreize 11 punten
Jeroen Huskens 10 punten

Jack Sijbers 7 punten
Wim Sanders 6 punten
Roy Loor 5 punten
Jac Hannen 3 punten
Ton Coenen 2 punten