Nieuws

Voorzitter KNDB maakt kennis met Limburgse dammers

Geplaatst op 02-02-2020
Hits: 1025


Frans de Jonge, sinds 2 november voorzitter van de KNDB, is voornemens een bestuurlijk rondje Nederland te maken langs alle provinciale dambonden.

Omdat de PLDB relatief gering van omvang is heeft het PLDB-bestuur aangeboden om meteen de Limburgse damverenigingen in deze kennismakingsronde te betrekken.

Het is een kennismakingsronde, niets meer en niets minder. Er zullen geen besluiten worden genomen, maar juist om die reden is het van het grootste belang dat de dammers aan de basis zich laten horen. Elke stem is er één, elke mening is belangrijk.

De bijeenkomst vindt plaats in ons clublokaal De Ster en wel op vrijdag 31 januari 2020. Alle Limburgse damverenigingen aangesloten bij de PLDB, alsmede onze Belgische zusterverenigingen, hebben inmiddels een uitnodiging voor deze bijeenkomst ontvangen.

Frans de Jonge reageert vandaag op Facebook als volgt:

Frans de Jonge Ik ging natuurlijk veel later weg dan ik had gedacht. Ofschoon \"midden-Limburg\" niet aanwezig was, zijn de ontwikkelingen van de damsport in Limburg goed geschetst. Er zijn weer mooie lichtpuntjes en de kunst is om deze uit te bouwen. Limburg heeft een interessant beleidsplan dat door Martijn van Gortel is opgesteld. Een mooi voorbeeld voor de andere regionale bonden!! De KNDB wil regio Limburg daarbij graag helpen. Dit eerste gesprek is wat mij betreft de aanleiding tot een reeks van vervolggesprekken. Dank voor de gastvrijheid en openheid.