Nieuws

Wiel Okrogelnik opnieuw kampioen van Roermond

Geplaatst op 12-05-2019
Hits: 766


Wiel Okrogelnik heeft de Roermondse damtitel op zijn naam geschreven. Voor de 30e keer toonde hij zich de meest succesvolle deelnemer in de strijd om het clubkampioenschap annex het kampioenschap van Roermond.

Zoals het hoort viel de beslissing in de allerlaatste partij van het toernooi. De twee overgebleven kemphanen hadden in de voorgaande ronden zoveel oorsprong genomen op de concurrentie dat met recht gezegd kan worden dat de twee sterkste leden van de Roermondse damclub in een onderling duel gingen uitmaken wie met de eer aan de haal zou gaan.

Wiel Okrogelnik had bij aanvang van de laatste partij een voorsprong van één punt, en dat betekende dat Karel Leemreize alleen bij een overwinning de eerste prijs kon pakken.De partij eindigde in een zege voor Okrogelnik. Zoals de sportieve verliezer na de partij aangaf: de dood of de gladiolen was het, aan remise had ik niets. Willy terecht kampioen!.

Ger Pisters pakte op de valreep de derde plaats. Hij won zijn partij tegen Peter Hernaamt. Met dit resultaat drukte hij Wim Sanders nog net van het podium af.

De eindstand luidt:
W.Okrogelnik		10	6	4	0	16
K.Leemreize		10	4	5	1	13
G.Pisters		10	3	5	2	11
W.Sanders		10	2	6	2	10
P.Hernaamt		10	2	3	5	7
J.Sijbers		10	0	3	7	3