Nieuws

Verrassende ontknoping bij strijd om damtitel

Geplaatst op 26-01-2019
Hits: 702


De resultaten van de gisterenavond gespeelde partijen hebben voor een zeer onverwachte wending in de strijd om de Roermondse damtitels 2019 gezorgd.

Lange tijd leek de plaatsing bij de eerste zes een bekeken zaak. De bovenste vijf plaatsen waren vorige week al vergeven, voor gisteren restte nog de ontbrekende zesde finaleplaats.

Roy Loor had daarvoor de beste papieren. Jac Hannen kon bij een winstpartij nipt boven Roy eindigen en dus op de valreep zesde worden. Een plaatsing op deze manier was evenwel weinig bevredigend. Roy, die niet speelde, kon immers zijn kansen niet optimaal verdedigen.

Toen werd het element van verrassing een feit. Jac pakte niet de winst tegen Jeroen Huskens, Jack Sijbers won van Rob Aartsen, analyses toonden aan dat Rob tijdens de partij betere voortzettingen had.

Er werden in de wandelgangen al plannetjes bedacht om toch iedereen alle kansen te bieden om zich te plaatsen bij de beste zes. Het verschuiven van de eerder afgesproken peildatum van 1 februari was daarvoor evenwel noodzakelijk.

Door de resultaten van gisteren staan Roy, Jac en Jack nu samen op de zesde plaats, met een gelijk aantal punten, maar met afwijkende SB-puntentotalen. En die SB-totalen zijn in het voordeel van Jack Sijbers.

De eerste zes op de ranglijst spelen vanaf februari voor het Hoofdklassekampioenschap van Roermond, de vijf overigen spelen om het Eerste klassekampioenschap. De behaalde resultaten uit de halve finale worden meegenomen naar de finalegroepen, de niet gespeelde partijen worden bij het startmoment van de finalegroepen als remise aangemerkt. Het betreft de partijen tussen Roy en Jeroen en die tussen Jac en Darius.