Nieuws

Sneldamtitel verrassend voor Peter Hernaamt

Geplaatst op 08-12-2018
Hits: 241


Het clubkampioenschap sneldammen 2018 van de Roermondse damclub is verrassend gewonnen door Peter Hernaamt. Hernaamt veroverde de titel na het winnen van een barrage tegen Roy Loor.

Het kampioenschap zou in eerste aanleg worden uitgevochten door een achttal dammers. Door diverse omstandigheden verschenen erop vrijdagavond toch maar vijf dammers in het clublokaal. Volgens eerder gemaakte afspraken zou het kampioenschap doorgang vinden, ongeacht het aantal deelnemers. Zulks geschiedde.

In de eerste ronde noteerden we meteen de eerste verrassing. Wedstrijdleider Wim Sanders speelde knap remise tegen Wiel Okrogelnik en Roy Loor onderstreepte zijn titelaspiraties door zijn partij tegen Peter Hernaamt in winst om te zetten.

In ronde 2 viel andermaal een verrassend resultaat te noteren. Ook Peter Hernaamt kwam tegen de titelhouder tot een puntendeling. Jack Sijbers pakte de volle buit tegen Wim Sanders.

In de derde ronde kwam Peter Hernaamt eindelijk tot winst. Jack Sijbers vervulde de slachtofferrol. Ook Wiel Okrogelnik kwam tot een eerste overwinning. Hier was Roy Loor de klos.

Na deze ronde ging Okrogelnik met 4 uit 3 aan de leiding. Petr Hernaamt volgde met 3 uit 3. Roy Loor en Jack Sijbers telden beiden 2 uit 2 en Wim Sanders was hekkensluiter met 1 punt uit 2 partijen.

In de daaropvolgende ronde kwamen Peter Hernaamt en Roy Loor alletwee tot de volle winst. Wim Sanders en Jack Sijbers lieten in deze ronde een nul aantekenen.

De beslissing zou dus vallen in de slotronde. Peter Hernaamt was met een score van 5 uit 4 uitgespeeld. Voor een hoge klassering was hij dus volledig afhankelijk van de resultaten die zijn clubgenoten in deze ronde lieten noteren. En die logen er niet om. Jack Sijbers, in de onderlinge competitie goed voor remises tegen Leemreize en Okrogelnik, slaagde en nu in om Okroelnik een nederlaag toe te brengen. Een pijnlijke nederlaag met grote gevolgen. Immers de titelverdediger bleef door de verliespost op 4 punten steken, terwijl Hernaamt al op 5 punten kon bogen. Roy Loor had de titel voor het grijpen. Winst tegen Wim Sanders zou hem op 6 punten brengen en daarmee was het pleit beslecht. Zover kwam het evenwel niet. Wim Sanders hield het hoofd koel en opnieuw bereikte hij een puntendeling.

Gevolg van deze ontwikkelingen was dat Roy Loor en Peter Hernaamt het kampioenschap beëindigden met elk 5 punten, vóór Okrogelnik en Sijbers met 4 punten en Wim Sanders met 2 punten.

De barrage werd door Peter Hernaamt gewonnen waarnahij door zijn clubgenoten kon worden gefeliciteerd met het behalen van zijn eerste clubkampioenschap bij damclub Roermond. Roy Loor eindigde dus als goede tweede. Wiel Okrogelnik werd op SB-totaal derde.