Nieuws

PLDB-competitie: Roermond tegen DIOS/Eureka II

Geplaatst op 03-12-2015
Hits: 1790


Na drie opeenvolgende vruchteloze pogingen om in PLDB-verband iets positiefs neer te zetten (een 11-1 verlies tegen Schaesberg, een tegenvaller tegen De Vaste Zet en een nederlaag met slechts vier spelers tegen Roderland) gaan we zaterdag tegen DIOS/Eureka proberen nog iets van het geschonden blazoen op te poetsen.

Of het allemaal zoden aan de dijk zal zetten is nog maar de vraag. Het zal opnieuw een strijd worden om een volwaardig team (bestaande uit zes personen, liefst allemaal met een DC Roermond achtergrond) achter de borden te krijgen. Nu al weten we zeker dat enkele kernspelers verhinderd zijn om zaterdag de kleuren van de club te verdedigen. Dat belooft al niet veel goeds.

Het moge duidelijk zijn dat Roermond na de drie zeperds in de Limburgse competitie troosteloos onderaan de ranglijst bungelt, daar waar de club in de drie voorgaande seizoenen in KNDB-verband een rol van betekenis speelde rond de bezetting van de hoogste plaatsen. Hoe diep kan een vereniging in zo'n korte tijd zakken.