Nieuws

Onderlinge strijd en externe malaise

Geplaatst op 09-11-2015
Hits: 3121


Terwijl Limburgs meest talentvolle jeugddammer in Drente de sterren van de hemel speelt en daarmee de wereldtitel bij de aspiranten voor zich opeist is het in Midden-Limburg op damgebied een rustig weekend.

Op vrijdagavond kon er slechts één duel voor de onderlinge competitie worden gespeeld. Karel Leemreize toonde zich de meerdere over Jack Sijbers. De overige aanwezigen hielden zich noodgedwongen bezig met het spelen van sneldampartijtjes, maar echt voldoening geeft deze discipline niet als het aantal deelnemers letterlijk op de vingers van één hand te tellen is.

Zaterdag verloor DC Roermond voor de PLDB-competitie van Roderland. De meervoudige kampioenen wonnen afgetekend met 9-3. Dat lijkt een fiks afstraffing voor onze vereniging, maar niets is minder waar. We konden helaas slechts vier dammers achter de borden brengen en met remises va Wiel Okrogelnik, Djordy Suijlen en Jeroen Huskens leverden we op de borden zelfs een grootse prestatie. Een negatieve 5-3-score bij de daarwerkelijk gespeelde partijen leidt tot een nederlaag waarmee gezien de suprematie die Roderland op papier aan de dag legt, te leven valt.