Nieuws

Terrasdammen: achterhoedegevechten voor Roermondse dammers

Geplaatst op 29-08-2015
Hits: 1683


Met 48 deelnemers uit BelgiŽ en Nederland was de 2015-editie van het Terrasdammen in Genk uitstekend bezocht. Opvallend was het grote verschil in speelsterkte tussen de sterkere dammers en de vele dammers die de echte passie voor het damspel nog moeten ontdekken en die daar in Genk een uitstekende voedingsbodem voor vonden.

Natuurlijk kwamen de beter dammers na verloop van tijd boven drijven. De winnaar na 9 ronden werd bepaald op basis van een beter weerstandspuntentotaal. Kenny Le Roy uit Kortrijk bleef op die manier Jitse Slump 10 weerstandspunten voor. Een trofee aangeboden door de stad Genk viel hem ten deel.

Voor de vier leden van DC Roermond viel er niet zo heel veel eer te behalen. Het beste resultaat werd nog gescoord door Jac Hannen die dankzij een slotserie van 6 uit 3 nog net op een 50%-score terecht kwam. Hij eindigde daarmee op een 27e plaats.
Jack Sijbers (34e met 8 uit 9), Jeroen Huskens (36e met 7 uit 9) en Leon Zeegers (42e met 6 uit 9) completeerden de Roermonde puntenreeks.

De organisatie was ook nu weer in handen van Damclub Genk die daarmee een grote pluim verdient. Voor elke deelnemer was er een attentie: een greep uit de overvolle prijzentafel.

Het Belang van Limburg meldt op 31 augustus hetvolgende:

GENK - Op 29 augustus is er in Shopping 1 in Genk het damtoernooi terrasdammen gestart. Dit is traditionele opener van het damseizoen BelgiŽ-Nederland.
De Belg Kenny Le Roy uit Kortrijk heeft het open kampioenschap van de beide Limburgen, het damtoernooi Genks Terrasdammen gewonnen. De nieuwe locatie, Shopping 1 te Genk, was een schot in de roos omwille van de ruimte en de gezellige atmosfeer in en rond het toernooi. Achtenveertig dammers streden de hele namiddag te midden van enthousiaste bezoekers van het winkelcentrum voor de kampioenstitel.

Na 9 ronden bleek de Belg Kenny Le Roy de sterkste. Plaatsen 2 en 3 werden ingenomen door Nederlandse deelnemers: kersvers Europees kampioen Aspiranten Jitse Slump en ex-wereldkampioene bij de vrouwen Olga Kamychleeva.

Het leuke is dat ook de winkelende menigte kon kennis maken met het damspel. Vele bezoekers speelden tot hun groot jolijt onderling een partijtje of kregen damles van een gerenommeerde speler. Miguel (9) en Chelsey (11) uit Genk-centrum spelen thuis ook en namen hier ook deel aan deze wedstrijd. Een levensgroot dambord, een speciale attractie voor de kinderen: het dammen trok veel bekijks.

Elke week kan men dammen in Genk. De clubavond is elke maandag- en vrijdagavond om 19u30 in zaal 'De Kring', Onderwijslaan 2, 3600 Genk iedereen is welkom.