Nieuws

Roermondse resultaten in Brunssum Open 2015

Geplaatst op 16-08-2015
Hits: 1702


De eindzege in Brunssum Open 2015 is gegaan naar de Friese dammer Jan van Dijk. Na zijn puntendeling in de negende ronde tegen de nummer 2, Andrej Kalmakov, stond de overwinning vast,

Van onze clubgenoten heeft Karel Leemreize de meeste punten bijeengesprokkeld. Hij kwam door zijn zege op Valere Hermans tot een mooie +2-score (11 uit 9 derhalve). Dat leverde hem een 26e plaats op.

Fons Huijbreghts pakte in de laatste ronde de winst tegen Albert Middelkoop. Hij verzamelde in totaal 10 punten, goed voor de 32e plaats.

Wiel Okrogelnik nam in stijl afscheid van het Brunssumse toernooi. In zijn 19e deelname (!!) speelde hij in de laatste ronde remise tegen Aat Verhaar. Met 9 uit 9 eindigde hij als 37e. Zijn analytisch aangetoonde niet noodzakelijke verliespost in de eerste ronde tegen Kalmakov en zijn onverwachte nederlaag tegen Timo Kuipers verklaren de voor zijn doen matige score. Maar wat heet matig als je acht kruisjes in je leeftijd meedraagt?

Harry Velraeds speelde zeker niet zijn beste toernooi. Toch pakte hij nog 8 punten, genoeg voor de 53 positie in de eindstand. Hij besloot het evenement met een puntendeling tegen Ayanika Kychkina.

Jeroen Huskens, voortvarend van start gegaan met 4 uit 2, kwam op de slotdag tot een derde winstpartij. Thomas Mouthaan leverde niet echt problemen op voor onze clubgenoot. Met 7 uit 9 eindigde hij op plaats 71.

De volgende editie van het Brunssumtoernooi is vastgesteld voor de periode 5 tot 13 augustus 2016.