Nieuws

Djordy acteert in damtoernooi in Gniezno (Polen)

Geplaatst op 04-06-2015
Hits: 2692


Djordy Suijlen neemt op dit moment deel aan het Onafhankelijkheidstoernooi in het Poolse Gniezno. Onder de vele, vooral Poolse, deelnemers bevindt zich ook onze landgenoot Thijs van den Broek.

Na 5 ronde staat Djordy met 5 uit 5 ergens in de middenmoot, 39e om precies te zijn. Er doen 71 dammers aan het toernooi mee.
Thijs van den Broek staat met 10 uit 5 op de eerste plaats.

Op de slotdag ging Djordy in de morgenuren (de eerste partij begon al om 8.30uur) onderuit. In de tweede partij van de dag kon hij zich nog enigszins herstellen: remise. Met een score van 6 uit 7 eindigde hij op plek 50. Thijs van den Broek pakte in de laatste ronde een punt, voldoende voor de eindzege.

Voor uitslagen en standen, klik hier of hier.

Op Toernooibase vonden we dit:

Thijs van den Broek wint toernooi in Gniezno (Polen) (07-06-2015)

MI Thijs van den Broek heeft vandaag het 7e toernooi van Gniezno (Polen) gewonnen. Samen met de Nederlander Djordy Suijlen (50e stek) speelde hij vanaf donderdag in dit toernooi met 71 grotendeels jeugdige deelnemers uit Polen. Van den Broek scoorde 13 uit 7 en moest alleen in de laatste ronde een remise toestaan aan Mariusz Slezak (Pol.) De onbekende Pool Damian Jakubik werd met een punt achterstand tweede, terwijl Slezak met met 11 uit 7 op weerstand als derde finishte net voor MF Piotr Paluch (Pol.). Vice-wereldkampioene bij de vrouwen MIF Natalia Sadowska (Pol.) eindigde met drie punten achterstand op de zevende plaats.