Nieuws

Deutschen Dame 100 Meisterschaft 2015 met Roermonds tintje (uitgebreid)

Geplaatst op 24-01-2015
Hits: 2443


De Interessengemeinschaft Damespiel in Deutschland (de IGDD) organiseert ook dit jaar weer de finale om het damkampioenschap van Duitsland op de 100 velden.

Aan deze finale nemen diverse bij ons bekende dammers deel, zeker bekenden bij degenen die eerder deelnamen aan de toernooien van Korbach en Saarbrücken: Juri Geisenblas, Igor Tchartoriiski, Jan Zioltkowski, Igor Elvov, Clemens Crucius en Tom Mankowski. Zevenvoudig Duits kampioen Vadim Virnyi, in 1984 uitdager van Harm Wiersma in de strijd om het wereldkampioenschap, zal zijn titel verdedigen.

Op 14 februari vindt een open toernooi plaats. Aansluitend aan het kampioenschap vindt op 14 februari in de avonduren het DM-Blitz plaats. Voor de 15e februari is een interland Duitsland - Polen voorzien.

Op uitnodiging van de IGDD zal Jac Hannen de finale als arbiter begeleiden. De finale vindt van 11 tot en met 15 februari a.s. plaats in Berlijn.

[25-01] Naar verluidt, en dus onder voorbehoud, melden we dat van Roermondse zijde Karel Leemreize, Fons Huijbreghts, Djordy Suijlen en Harry Velraeds hun opwachting gaan maken bij het open toernooi.

De aankondiging voor deze evenementen vindt u onder Toernooiaankondigingen op het Forum van de website van de PLDB.