Nieuws

Mooie afsluiting van Open NK veteranen

Geplaatst op 21-04-2012
Hits: 2244


Op de slotdag van het Open NK voor veteranen waren de verrassingen niet van de lucht. Zo ging de bijna gedoodverfde winnaar Paul Teer in de laatste onderuit tegen de Zeeuw Daaf Kasse die met de overwinning prompt de hoofdprijs van het toernooi opeiste.

De Roermondse jongens lieten zich op de laatste dag evenmin onbetuigd.

Titelverdediger Wiel Okrogelnik leed in het acht ronden tellende toernooi twee verliesposten, o.a. tegen Daaf Kasse, maar dankzij drie overwinningen in de drie laatste ronden klom hij bij de 70+-ers nog naar het erepodium. 10 uit 8 is een resultaat dat er zijn mag. Een knappe prestatie!

Ger Pisters speelde een goed toernooi. Zeges in de twee laatste ronden brachten hem bij de 50+-ers nog op plek 5 met 10 uit 8 (3 overwinningen en 4 remises, 10 punten), een score die goed is voor een ratingwinst van 12 punten.

Rob Aartsen sloot het toernooi in mineur af. Hij redde het niet tegen teus Stam. Het 2 zeges en 3 remises (7 punten) en een ratingwinst van maar liefst 19 punten kan Rob terugzien op een mooie damweek.

In de eindrangschikking waren de verrichtingen van onze jongens goed voor de plaatsen 16, 20 en 57.

[19-04] Open NK Veteranen: driemaal zes uit zes

In de zesde ronde van het Open NK voor veteranen hebben de Roermondse dammers het op een akkoordje gegooid. Volgens de info die Rob via Facebook de wereld inslingerde tellen onze clubgenoten nu ieder zes punten. Dat gerelateerd aan de stand na de vijfde ronde betekent dat Ger Pisters vanmorgen remise is overeengekomen met zijn tegenstander, en dat de beide achterop-rakers Rob Aartsen en Wiel Okrogelnik, alle hens aan dek hebben gezet en dat ze beiden in de morgensessie de volle buit geincasseerd hebben. Vijf punten uit drie partijen, voorwaar een knappe prestatie, dat mag gezegd worden, toch?

Het lijkt er een beetje op dat de Roermondenaren onderling een beetje gaan uitmaken wie van hen de beste van de oudjes is. Op wie zullen we onze fiches zetten? Wiel staat nu 44e, Ger 46e en Rob 53e.

[19-04] Bijrol voor Roermondse spelers bij Open NK

Het optreden van de leden van damclub Roermond bij het Open NK voor veteranen is in de eerste drie wedstrijddagen van een heel bescheiden aard. Na vijf van de acht ronden kan Ger Pisters als enige bogen op een 50%-score. Daarmee staat hij op de 46e plaats (van de 84 deelnemers).

Titelverdediger Wiel Okrogelnik kreeg in de vijf ronden twee nederlagen te verwerken. Tegen de sterke Zeeuw Daaf Kasse liep de titelhouder tegen zijn eerste nul aan, twee ronden later werd deze teleurstelling door een nieuwe dreun gevolgd.

Rob Aartsen vindt meer voldoening in de gezellige sfeer die er rond het toernooi hangt dan in het graaien naar punten. Dat laatste wil nog niet zo heel erg vlotten. In ronde 5 kwam Rob voor het eerst tot de volle winst. Met 4 uit 5, evenveel als Okrogelnik, staat hij ergens rond plekje 60 op de ranglijst.

[17-04] Clubgenoten komen fantastisch uit de startblokken

Op de openingsdag van het 8e Open NK voor veteranen in Wageningen hebben de drie Roermondse deelnemers hun gezicht laten zien.

Meest in het oog sprong de onverwachte zege van Wiel Okrogelnik tegen Fred Ivens. Vanuit een 5-om-5 leek de partij in een puntendeling te gaan eindigen. Ivens modderde evenwel te lang door in een poging de volle buit te kunnen incasseren. Het pakte voor hem verkeerd uit. Door een finesse ging de winst naar Limburg.

Ger Pisters opende verdienstelijk met een remise tegen de veelvoudige dameskampioene van Nederland, Barbara Graas. Ook Rob Aartsen liet in de eerste ronde één punt aantekenen tegen de (voor mij althans) onbekende Ton Schockman.

Op WSDV Wageningen en op Toernooibase vindt u alles omtrent dit geweldige toernooi.

[09-04] Damvereniging WSDV Wageningen is al vele jaren op rij (in 2005 werd het eerste toernooi georganiseerd) de voortreffelijke organisator voor het officieuze Nederlands kampioenschap voor veteranen. Hoezeer dit jaarlijks terugkerende evenement bij de oudere dammers geliefd is, blijkt o.a. uit het feit dat half januari al het maximaal mogelijke aantal deelnemers (84) bereikt werd. Het was dus toen al dringen geblazen om een plekje op de deelnemerslijst te bemachtigen.

[09-04] Wageningen: NK voor veteranen

Damclub Roermond is dit jaar met drie dammers bij dit Open NK vertegenwoordigd.

Wiel Okrogelnik zal vanaf maandag 16 april zijn vorig jaar veroverde Nederlandse titel bij de 70+-ers verdedigen. Voor deze leeftijdsgroep meldden zich 27 deelnemers.

Bij de jongere garde (17 deelnemers in de 50+-ers groep) maken Rob Aartsen en Ger Pisters hun opwachting.

Bij de 60+-ers (40 deelnemers) zien, we als we naar Limburgse dammers zoeken, PLDB-voorzitter Peter Bronstring en Valère Hermans bij de deelnemers staan.

Zie de website van het toernooi.