Nieuws

Roermonds damseizoen 2020-2021 van start gegaan

Geplaatst op 05-09-2020
Hits: 479


05-09 Gisterenavond hield damclub Roermond haar 38e jaarvergadering.

De bijeenkomst werd goed bezocht en de dammers waren opgelucht elkaar weer eens in een redelijk normale setting te ontmoeten. Wim Sanders hanteerde in figuurlijke zin de voorzittershamer en hij deed dat met verve. In een tijdsbestek van nog geen twee uur was de hele agenda succesvol afgewerkt.

Er werd veel aandacht besteed aan de corona en vooral natuurlijk aan de maatregelen die genomen dienen te worden om zo veilig mogelijk onze gezamenlijke hobby te kunnen beoefenen. Het protocol verantwoord dammen dat de KNDB onlangs heeft gepubliceerd zullen we volgen. Daarnaast wordt een beroep gedaan op ieders eigen verantwoordelijkheid en ieders gezond verstand. Wim Sanders werd aangewezen als coronafunctionaris voor de club.

Dit seizoen zullen er tien leden strijden om het damkampioenschap van Roermond. De voorkeur van de dammers gaat uit naar het spelen van een dubbelrondige competitie. Het hierbij behorende wedstrijdschema is inmiddels op Toernooibase opgenomen.

In de loop van het seizoen zal er weer een clubkampioenschap sneldammen worden georganiseerd (op 4 december) en een clubkampioenschap rapiddammen (op 19 maart 2021).

De vereniging zal met een team deelnemen aan de PLDB-competitie, zo die wordt opgestart.