Nieuws

Verrassende ontwikkelingen in Roermondse titelstrijd

Geplaatst op 15-02-2020
Hits: 818


Het doet de waarheid flink wat geweld aan om het verloop om het damkampioenschap van Roermond een gladverlopende strijd te vinden. Vielen eerder twee deelnemers uit de halve finales weg, nu de finales daadwerkelijk in zicht komen haakt Ton Coenen af in het gevecht om de belangrijkste titel. Omdat hij de komende maanden enkele weken de clubavond aan zich moet laten voorbijgaan, geeft hij er de voorkeur aan om gedurende de rest van het seizoen zijn damgeluk in de Eerste klasse te beproeven.

Wim Sanders en Jack Sijbers mochten daarom elkaar in een onderling treffen de vrijgekomen finaleplaats betwisten. Sijbers was daarbij alleen gebaat bij een overwinning. In een partij waarin de verhoudingen nimmer verstoord raakten blunderde hij in een 7-om-7 stelling waarna de zege eenvoudig op het conto van Sanders konden worden bijgeschreven.

Wim Sanders werd daardoor tot zijn eigen verbazing na een desastreus verlopen voorronde op het allerlaatste moment aan de Hoofdklasse toegevoegd.

De Hoofdklasse begint op 21 februari met de volgende uitgangspositie (let op: de deelnemers staan niet op volgorde van het aantal wedstrijdpunten)

 Wiel Okrogelnik  	X	2	2	1	2	2		9
 Roy Loor  	    0	X	0	1	2	2		5
 Jeroen Huskens  	0	2	X	2	1	2		7
 Ger Pisters  	    1	1	0	X	0	2		4
 Peter Hernaamt  	0	0	1	2	X	0		3
 Wim Sanders	    0	0	0	0	2	X		2


In vijf ronden maken de zes toppers uit wie dit jaar damkampioen van Roermond wordt. Koploper Okrogelnik speelt achtereenvolgens tegen de nummers 6, 5 enz.

De Eerste klasse gaat een week later van start met de volgende beginstand:
 Ton Coenen	    X	2	2	2		6
 Jack Sijbers  	    0	X	1	1		2
 Jac Hannen  	    0	1	X	2		3
 Darius Kayigema  	0	1	0	X		1


Hier beslissen de finalisten of ze een enkelrondige competitie (over 3 ronden) spelen dan wel dat ze een volledige competitie afwerken over 6 ronden (en dus ook 6 speeldagen).