Nieuws

Verrassingen tijdens de clubavond

Geplaatst op 02-11-2019
Hits: 765


Tijdens de clubavond van vrijdag 1 november was niet alleen het hoge aantal aanwezige dammers opvallend.
De presentielijst vermeldde slechts één enkele afmelding en verder waren alle deelnemers aan de onderlinge competitie van de partij. Voor Wim Sanders pakte de hoge opkomst een beetje verkeerd uit: uitgerekend voor hem was er vanwege het oneven aantal aanwezigen geen tegenstander (de barman kon niet invallen, want hij had het die avond te druk met andere dingen).

Was de buiten verwachting sterke opkomst al een grote verrassing de uitslagen die in de loop van de avond op het scorebord verschenen versterkten het effect van verrassing nog eens extra.

Dat Peter Hernaamt tegen Jac Hannen de volle buit pakte mocht nog een normaal resultaat genoemd worden.

Dat gold evenwel niet voor de overwinning die Jeroen Huskens liet aantekenen tegen Ger Pisters. Pisters kwam via een simpele 1 om 2 pardoes een schijfje achter en dat materiele verschil kon hij in het verdere verloop van de partij niet meer rechtzetten.

Jack Sijbers bracht zijn score op 5 uit 3. Winst ten koste van Rob Aartsen leidde tot vreugde bij de man uit Herten.

De echte verrassingen vielen tegen het middernachtelijk uur te noteren. Superveelvuldig clubkampioen Wiel Okrogelnik kon ondanks verwoede pogingen helemaal niets positiefs bereiken tegen eerste jaars Roermondenaar Ton Coenen. Deze laatste liet zich in het middenspel nog even in de maling nemen door middel van een drie-om-drie-afwikkeling, maar eenmaal deze 'klap' te boven speelde hij het spel uiterst solide. Een verdiende puntendeling werd de bekroning van een avondje lekker dammen.

Het bleef niet bij dit buitenaardse resultaat. Roy Loor, vorig seizoen een beetje ongelukkig in de finale van het Eerste klassekampioenschap terecht gekomen, is vastbesloten dit seizoen het eindtoernooi van de Hoofdklasse te halen. Karel Leemreize heeft mogen ervaren waartoe die gedrevenheid leidt. Ook deze partij endigde in een remise.