Nieuws

Geslaagde feestmiddag in Montfort

Geplaatst op 15-09-2019
Hits: 366


De feestmiddag van de damclub, gisterenmiddag door de tweekoppige recreatiecommissie georganiseerd in het lieflijke dorp Montfort, is een succes geworden. Een stralend najaarszonnetje begeleidde de 18 deelnemers aan dit feest en dat alleen al is een mooie basis voor een leuke dag. Negen leden van de damclub en evenzoveel personen als aanhang zorgden voor een gemÍleerd gezelschap.

Het welkomstdrankje in het overbekende cafť Bie de Vogel aan de markt was een mooie opsteker.

Daarna werd de meute in een viertal teams ingedeeld. Elke twee teams kregen van de beheerder een bolderkar met daarin enkele attributen die gebruikt gingen worden bij het straatgolfen. Een ludiek spel, vergelijkbaar met het in Brabant zo populaire klootschieten, over Montforts dreven. De Vogel zelf gaf de nodige instructies om het parcours te kunnen volbrengen en hij gaf waarschuwingen mee om toch vooral niet te meppen tegen geparkeerde voertuigen en rijdend materieel.

Het vereiste van de deelnemers de nodige behendigheid om de ballen in een rap tempo over de straten van het dorp te dirigeren. Gelukkig hadden de deelnemers voldoende fantasie in huis om in een tijdsbestek van anderhalf uur het parcours door het dorp te volbrengen. Bij de teams die als eerste van start gingen was sprake van enig krachtsverschil in die zin dat een van de teams in minder slagen het totale parcours wist af te leggen.Het wekt geen verbazing dat de verliezende partij ernstig twijfelde aan de juistheid van het aantal slagen dat de andere partij nodig gehad zou hebben. De leden van team 3 en 4 beweerden bij het bereiken van de eindstreep dat ze exact hetzefde aantal slagen hadden gebruikt om de diverse holes te overbruggen. Om geen geruzie binnen de vereniging te krijgen eindigden na enige ruggenspraak en na raadpleging van de VAR alle vier de teams ex aequo op de eerste plaats. Hilariteit alom natuurlijk.

Na de prijsuitreiking was het de hoogste tijd voor een afsluitend drankje.

Daarna toog het gezelschap richting de Heren van Montfort, dat wil zeggen naar de achter het restaurant gelegen kookstudio waar kok Harald al stond te wachten. Ook hier moest een welkomstdrankje het broze ijs breken. En toen werd het menens. De deelnemers werden in een zestal groepjes verdeeld. Elke groep kreeg een zak met ingredienten en een beschrijving van het deelproduct dat met die ingrediŽnten moest worden gemaakt. Alle groepjes togen aan de slag en dat viel nog niet voor iedereen mee. Gelukkig viel er ook veel te lachen, dat was een onderdeel van het spel. Met wat hulp van de kok leverden de acties uiteindelijk zoveel deelproducten op dat die na samenvoeging leidden tot een verrukkelijke Chinese maaltijd.

De bezitters van mobele telefoons (alle deelnemers dus) kregen een fotomomentje om de resultaten van het harde werken vast te leggen voor het nageslacht (en natuurlijk ook voor degenen die er om welke reden dan ook niet bij aanwezig waren).

Dat gedaan hebbend was het de hoogste tijd om het eindproduct te gaan proeven. Allen deden zich in ruime mate tegoed aan de in gemeenschappelijk overleg gemaakte maaltijd. Toen de magen gevuld waren bleek er nog genoeg over voor een tweede keer aanschuiven, maar daartoe lieten de deelnemers zich niet verleiden.

De feestmiddag was geslaagd, iedereen tevreden.