Nieuws

Damrubriek in regionale krant stopt

Geplaatst op 30-12-2017
Hits: 952


Met verbazing hebben we de afgelopen week kennis genomen van de mededeling in de denksportrubrieken van dagblad De Limburger dat er vanaf het nieuwe jaar in de vernieuwde krant geen plaats meer is voor denksportrubrieken. De schakers, dammers en bridgers, allen lezers van de krant, zijn tientallen jaren vertrouwd met een wekelijkse rubriek van hun geliefde denksport in de regionale krant. Over en weer worden elkaars rubrieken gretig gelezen, al blijft het zuiver technische deel doorgaans voorbehouden aan de echte beoefenaars van de drie genoemde denksporten. Maar de rubrieken worden geconsumeerd en daar draait het bij een dagblad toch om.

De redenen van de redactionele koerswijziging zijn aan de lezers niet bekend gemaakt. Een argument als ruimtegebrek lijkt ons geen plausibele reden geweest te zijn. Hier en daar een foto afdrukken in een iets kleiner formaat biedt voldoende ruimte voor het opnemen van een denksportrubriek.

We hopen dat de redactie spoedig op haar schreden terugkeert en de denksportrubrieken in ere herstelt. De lezerskring zal dit gebaar beslist weten te waarderen.