Nieuws

Wiel Okrogelnik triomfeert in Saarbrücken

Geplaatst op 11-10-2012
Hits: 2105


Nooit eerder lukte het hem de toernooizege te pakken. Maar in de achtste editie van Saarbrücken Open, Wiels zevende deelname in de lange reeks, bleef hij iedereen de baas.

Met zijn 77 jaar behoorde hij qua leeftijd beslist tot de top-3, qua damkennis behoort hij dat in dit gezelschap al vanaf zijn eerste optreden.

Saarbrücken 2012 was met elf deelnemers redelijk bezet. Jammer van het vrijlot in elke ronde, maar dat is nu eenmaal het nadeel van een toernooi met een oneven aantal deelnemers. Wiel had er geen last van, het vrijlot viel steeds bij deelnemers in de lagere regionen.

Na zes ronden kon Wiel samen met Vasilly Kurbatov bogen op een puntentotaal van 9. Wiel behaalde vier winstpartijen, zijn concurrent drie. Wiel kon zich vanwege de vele winstpartijen zowaar een verliespartij veroorloven. Daardoor ging de overwinning opnieuw naar Nederland. Brion Koullen (2007) en Louis Peters (2009) gingen eerder al eens met de eerste prijs strijken.

Tom Mankowski won tweemaal, en speelde evenzovele malen remise. De zes punten leidden hem naar de zevende plaats. Peter Swelsen speelde vier maal remise en kreeg eenmaal het vrijlot. Dat bracht hem op plaats 9.