Nieuws

Brunssum: drie remises voor onze jongens

Geplaatst op 03-08-2012
Hits: 1942


Met drie puntendelingen uit vijf partijen kwamen onze jongens vandaag redelijk uit de voeten in de openingsronde van het traditionele Brunssumtoernooi.

In de 35e editie van dit vermaarde damevenement verschenen 112 damlustigen achter de borden, onder wie dus vijf dammers uit dan wel van Roermond.

Peter Hernaamt (tegen het veertienjarige Russische talent Dulastan Orosin), Rob Aartsen (tegen de sympathieke Hans Stolwijk) en Karel Leemreize (tegen de taaie Louis de Frankrijker) openden het toernooi met een remise. Karel moest daartoe wel een partij van zes uur afwerken, en er volgen nog acht ronden.

Fons Huijbreghts en Jeroen Huskens begonnen de reeks van negen ronden met een verliespost. Fons trof internationaal grootmeester en tweevoudig Brunssumwinnaar Jean-Marc Ndjofang uit Kameroen en Jeroen zag in Tom Henriquez een ware kwelgeest van niveau.

Karel mag het morgen opnemen tegen niemand minder dan Brion Koullen (een fraai weerzien na zoveel jaren van non-damactiviteiten) , Fons treft Martin de Jong, Jeroen speelt dan tegen de Wageningse debutant Lucas Schepers en Rob en Peter kruisen in de Brunnahal met elkaar de sportieve damdegens.

De wedstrijden beginnen om 12 uur, de toegang is vrij.

Voor alles, maar dan ook echt alles, rond dit toernooi klik op Brunssumdamtoernooi.