Nieuws

Geweldige opwaartse zwieper voor Joop in LK

Geplaatst op 15-05-2010

(60.155) Na de overwinning in de voorlaatste ronde van de strijd om het damkampioenschap van Limburg 2010 ten koste van de provinciale pupillenkampioen Jitse Slump heeft Joop Verstappen weer aansluiting gekregen bij de subtop.
Door zijn zege klom hij van stek 11 naar plek 7.

Aan de top van het klassement kwamen de beide koplopers Gijs Schoenmakers en Martijn van Gortel allebei tot de volle winst. Gijs tikte Willy Maertzdorf van het bord en Paul Stevelmans liep tegen Martijn tegen zijn eerste nederlaag aan.
Met nog één ronde te gaan hebben Gijs en Martijn nu een voorsprong van maar liefst drie punten op de naaste achtervolgers. Onder aanvoering van Leo Nagels is er een pelotonnetje van vijf deelnemers die elk 7 punten hebben verzameld. Onder hen onze Joop Verstappen die op basis van de weerstandspunten de laatste in dit rijtje is.

In de laatste, allesbeslissende ronde moeten noodgedwongen enkele partijen vooruit worden gespeeld. Zo speelt Joop tegen Gijs en ontmoet Martijn zijn clubgenoot Harry Velraeds. Het zou mooi zijn wanneer deze partijen in eenzelfde lokaliteit gespeeld zouden kunnen worden, maar over de mogelijkheid dan wel onmogelijkheid daartoe bestaat op dit moment nog geen duidelijkheid. Zeker is wel dat Joop Verstappen een sleutelrol in de kampioensstrijd vormt.

Voor alle resultaten zie hier.