LK sneldammen 2019 in Roermond

Geplaatst op 23-03-2019
Hits: 365

PROVINCIALE LIMBURGSE DAMBOND

Aan alle Limburgse dammers en damsters,

Op

zaterdag 30 maart 2019

wordt het

kampioenschap van Limburg sneldammen 2019

georganiseerd in Roermond.

Damclub Roermond is die dag opnieuw gastheer.

Het kampioenschap dit jaar wordt georganiseerd in café / zaal 't Dörp, Raadhuisstraat 35, te Roermond / Maasniel (ca. 400 meter verwijderd van de kerk in Maasniel).

Het tel.nr. van de zaal is 0475 - 32 38 15.

Het toernooi begint die dag om 12.00 uur precies.
Aan de deelnemers het verzoek om 11.30 uur aanwezig te zijn in de speelzaal.
Er wordt geen inschrijfgeld gevraagd.

Aanmelden uiterlijk 26 maart 2019.

Op de toernooidag wordt gespeeld in vier categorieën, waarin dus evenzovele Limburgse titels zijn te verdienen. Het speeltempo bedraagt 5+5 (5 minuten plus 5 seconcen per zet).

Elke Limburgse kampioen verdient een startbewijs voor deelname aan het corresponderende kampioenschap van Nederland, dat op 8 juni 2019 in Utrecht wordt gehouden.

De categorieën zijn:
- de categorie A (Hoofdklasse, het algeheel kampioenschap van Limburg),
- de categorie B voor de personen die geboren zijn vóór 1 januari 2000 en een rating hebben lager dan 1100,
- de categorie C voor de personen die geboren zijn vóór 1 januari 2000 en een rating hebben lager dan 900 of die geen rating hebben,
- de vrouwencategorie

De Limburgse jeugdkampioenschappen sneldammen 2019 worden op zondag 7 april georganiseerd in Heerlen. De deelnamecrriteria hiervoor zijn:
- junioren: de personen die geboren zijn op of na 1 januari 2000
- aspiranten: de personen die geboren zijn op of na 1 januari 2003
- pupillen: de personen die geboren zijn op of na 1 januari 2006
- welpen: de personen die geboren zijn op of na 1 januari 2009

Titelhouders/titelverdedigers zijn:

A-klasse: Pierre Lacroix (Cema/De Vaste Zet)
B-klasse: Ber ten Haaf (Raes DC Maastricht)
C-klasse: Jeroen Huskens (DC Roermond)
Dames: geen
Junioren: geen
Aspiranten: geen
Pupillen: geen
Welpen: Willemijn Verhoef (Schaesberg)

Gezien de ervaringen van de laatste jaren zullen er waarschijnlijk ook dit jaar 9 ronden volgens het Zwitsers systeem worden gespeeld.

De deelnemers zorgden de afgelopen jaren in de zeer geschikte dorpse lokaliteit voor een fantastische sfeer waar de deelnemers van toen met veel plezier aan terugdenken.

Het is voor de Limburgse dammers, en niet in de laatste plaats voor de organiserende vereniging, een stimulans om er het allerbeste van te maken wanneer er ook dit jaar weer een groot aantal deelnemers achter de borden verschijnt.

Het komt het toernooi, maar ook de sfeer en de Limburgse gezelligheid ten goede wanneer we die 30e maart massaal naar Roermond trekken.

De PLDB en Damclub Roermond rekenen ook nu weer op een geweldig groot deelnemersveld.

Inschrijven: Klik onderstaand e-mailadres aan en vermeld in het bericht de persoon/personen die u wil aanmelden, incl. de categorieen waarin de persoon/personen wil(len) deelnemen. U stuurt uw e-mail naar Coordinator sneldammen.

Voor de voorlopige lijst van aanmeldingen klik hier.

Voor de erelijst van sneldamkampioenen, zie Erelijst LK sneldammen.

Wij verzoeken u aan deze aankondiging een ruime ruchtbaarheid te geven.

Provinciale Limburgse Dambond / Damclub Roermond

17-01-2012 (24-03-2012: 200; 553)
09-01-2013 (11-02-2013: 805; 18-02: 886)