Nieuws

Bescheiden rol voor onze dammers in Duitsland

Geplaatst op 18-11-2017
Hits: 387


De omvang van de Roermondse afvaardiging naar het Saarbrücken Open moge met vier personen dan voorbeeldig genoemd worden, qua prestaties op het bord speelden de Roermondse jongens in de twaalfde editie van dit meerdaagse damgebeuren een alleszins bescheiden rol.

Belangrijker dan het feit dat de Midden-Limburgers zich niet konden mengen in de strijd om de eindzege was, zeker voor de organisatoren, de fysieke aanwezigheid van buitenlandse deelnemers. Naast de inbreng vanuit Nederland toonde het deelnemersveld namen uit Frankrijk, Zwitserland, uiteraard uit gastland Duitsland en de Oekraine. Nu is het niet zo dat de dammers uit de Oekraine voor een paar dagen vanuit hun geboorteland zijn overgevlogen om in Saarbrücken enkele partijtjes te gaan dammen, maar door het noemen van de landen van oorsprong van de deelnemers ontstaat wel een internationaal veld van spelers, een gegeven dat het publicitair altijd goed doet.

Het 10x10-toernooi, dat vrijdag laat in de middag begon en op zaterdag werd voortgezet, werd gewonnen door Tom Swelsen. Na 5 opeenvolgende winstpartijen waren twee remises in de slotronden voldoende om de eerste prijs te veilig te stellen. Ton Tillemans, woonachtig in Zwitserland, eindigde met twee punten achterstand als tweede.

Fons Huijbreghts werd met 9 punten mooi zesde, vóór Wiel Okrogelnik die met een puntje minder als zevende eindigde.
Peter Swelsen werd het een score van 7 punten achtste, Jack Sijbers met eenzelfde puntental tienden. Jeroen Huskens eindigde op de 14e plaats met 6 punten.

Zondag wordt het damweekend besloten met een toernooi op de 64 velden.