Nieuws

Onderlinge competitie: wie houdt Okrogelnik nog tegen?

Geplaatst op 12-11-2017
Hits: 585


Het afhaken van Karel Leemreize als deelnemer aan de onderlinge competitie en het niet meer beschikbaar zijn van Djordy Suijlen voor de onderlinge, maakt de titelstrijd dit seizoen een strijd om de tweede plaats. Die conclusie mogen we wel trekken na de eerste 20 gespeelde partijen.

Wiel Okrogelnik kwam tegen Peter Hernaamt en tegen Ger Pisters niet tot winst (knap gespeeld van de genoemde spelers!), maar de andere partijen besliste Okrogelnik in diens voordeel.

Ger Pisters lijkt de enige van de overige deelnemers die misschien nog een vuist kan maken. Vrijdag won hij van Peter Hernaamt, maar al analyserend bleek dat een remise een betere uitslag zou zijn geweest. Met 5 uit 3 heeft Pisters nog de kans om Okrogelnik voorbij te spurten, maar dan moet hij vanaf nu alle partijen in winst gaan omzetten. Zal een moeilijke missie worden.

Vrijdag debuteerde de kersverse Reuvernaar Dieter van Gortel in Roermond. Slim als hij is liet hij in de eerste partij niet meteen het achterste van zijn tong zien. Dit tot groot genoegen van Wim Sanders die dat gegeven goed uitbuitte en de partijwinst opeiste.

Okrogelnik strafte een foutzet van Jack Sijbers resoluut af. Eerder in de partij had Sijbers nog adequaat gereageerd op een soortgelijke situatie. Bij de tweede kans miste hij de juiste verdediging.

Roy Loor had zijn avond niet. Met wit spelend stelde hij de eerste afruil zo lang mogelijk uit en toen hij eenmaal koos voor aan ruilafwikkeling kostte hem dat meteen een schijf. Verwoede pogingen om het vege lijf te redden faalden jammerlijk.